simposio.
Simposio Events
01 / 0
0727-714-808
Simposio Events

Blog

Cum sa alegi muzica la Nunta?

9 Martie 2018
Rochie de mireasa

La o nunta multe detalii au o importanta majora, insa in cea mai mare parte distractia invitatilor depinde de muzica pe care o asculta.

Situatia in care invitatii prefera un anumit gen muzical este doar teoretica , deoarece la o nunta sunt oameni de diferite varste si au prins alte momente muzicale: oamenii cu o varsta mai inaintata prefera muzica clasica, muzica populara dar si muzica specifica anilor 80′ – 90′, pe de alta parte tineretul prefera muzica disco, muzica straina a anilor 2000 pana in prezent, dar si muzica pop romaneasca.

Cum poti sa ii multumesti pe toti?

Prima data trebuie sa va verificati lista invitatilor, si sa puneti in balanta cati oameni sunt mai in varsta si cati oameni sunt mai tineri, si vedeti unde inclina balanta, dar sa nu uitati sa puneti un mare PLUS catre invitatii mai tineri deoarece ei o sa danseze cel mai mult , si practic ei vor intretine atmosfera de petrecere.

Deoarece nunta este a voastra puteti avea melodii care sa va placa exclusiv voua, dar principalul scop sunt invitatii dvs. pe care trebuie sa ii faceti sa se simta bine deoarece invitatiile voi le-ati trimis, si trebuie sa tineti cont si de gusturile lor, altfel nu ii mai invitati. Daca se intampla sa nu va placa deloc genul popular, incercati cu “delicat”, deoarece o hora este intotdeauna apreciata si in randul tinerilor dar in special in randul celor mai varstnici. Un lucru important este sa speculati momentul cand sa rulati si melodii lente, dar daca nu nimeriti momentul bine, riscati ca invitatii sa se plictiseasca.

Formatie sau DJ la Nunta ?

Pentru a putea face o alegere buna, mai intai trebuie sa alegeti genurile muzicale, ca apoi sa luati o decizie, si in functie de acestea veti chema o formatie sau un DJ.

IMPORTANT: trebuie sa tineti cont de faptul ca formatia are un repertoriu limitat.

Formatia

Daca v-ati orientat spre o formatie, este important sa va informati cu privire repertoriul pe care il au. Un alt amanunt foarte important este sa verificati daca au echipament profesionist, inclusiv statie de amplificare. Intrebatii daca au lumini sau alte spectacole si daca acestea se platesc separat. Pretul ar trebuii stabilit pe ore si sa aveti in vedere daca au pauze lungi, sau daca vor canta la cerere.

Trebuie tinut cont de faptul ca o formatie canta live, si incidente pot aparea oricand: fie pe unele melodii se falseaza, fie o sa faca multe pauze, ori se incurca etc. si trebuie sa aveti in vedere ca vocea unui artist nu poate fii folosita la un nivel calitativ inalt prea mult timp. Dupa cateva ore orice solist oboseste si acesta va fii observata in vocea lui.

Dj-ul

Avantajul in a alege un Dj este acela ca nu are un repertoriu prestabilit si poate face rost de orice melodie doriti. Acesta va veni cu o multitudine de melodii din care va trebui sa va alegeti muzica dorita, asa ca incercati sa faceti asta din timp.

Cateva lucruri pe care trebuie sa le aveti in vedere atunci cand alegeti un Dj:

 • Aparatura sa fie una de profesionist. Inecracti sa alegeti un Dj care are un mixer performant. Trebuie specificat Dj-ului dimensiunile localului unde va avea loc petrecerea pentru a veni cu aparatura pe masura.
 • Unii Dj au aparate de fum, sa il intrebati pe Dj-ul ales de voi daca dispune de asa ceva, si daca intra in pret.
 • Asigurati-va ca are un microfon profesional, astfel va face dedicatii si va antrena invitatii la dans.
 • Si sa nu uitati sa intrebati de lumini, deoarece acestea vor crea o atmosfera dinamica.
 • Trebuie stabilit din timp cu Dj-ul, ce melodii sa foloseasca la momentele speciale cum ar fii deschiderea nuntii, tortul etc.
 • Un Dj bun nu inseamna doar aparatura performanta, acesta trebuie sa mentina invitatii pe ringul de dans, si sa speculeze spre ce muzica inclina invitatii, dar in acelasi timp sa stie sa refuze cu tact avalansa de cereri venite din partea invitatiilor. Un Dj bun simte ce se intampla pe ringul de dans.
 • Cu un buget mai mare se poate opta pentru ambele variante, ca petrecerea sa fie deschisa de o formatie, iar restul serii sa aveti un Dj profesionist.

P.S: Muzica face distractia, si deaceea va doresc cele mai bune alegeri si o nunta ca in povesti!

Puteti opta pentru ambele variante, petrecerea sa fie deschisa de o formatie, iar in restul serii sa aveti un Dj. Cum muzica face distractia, va doresc cele mai bune alegeri si o nunta ca in povesti!

FA O REZERVARE

contacts
0727 714 808
rezervari@simposioevents.ro
Str. Popa Lazar, 5-25, Sector 2, 21586 București
Thank you!. Your message is successfully sent...

{{var_dump('s') }}

@if(count($errors) > 0)
  @foreach($errors->all() as $error)
  {{ $error }}
  @endforeach
@endif
We're sorry, but something went wrong
/*padding: 40px 30px;*/